Tekniker vid näsplastik

 
Näsplastik kan utföras med två olika tekniker, stängd eller öppen näsplastik.


Den första och vanligast förekommande i Sverige är stängd näsplastik. När denna teknik används, lägger kirurgen snitten på insidan av näsan. Fördelen med stängd näsplastik är att snitten blir helt osynliga då de ligger gömda inuti näsan. Nackdelen med stängd näsplastik är att kirurgen inte får samma översikt över brosk och ben, då han måste operera genom en väldigt liten öppning. Därmed blir också möjligheterna begränsade.


Vid en öppen näsplastik, görs ett 3 mm snitt vid den smalaste delen av columella ( se Näsans Anatomi) som ett komplement till de snitt som läggs inuti näsan. Detta snitt läker med ett nästan osynligt ärr. Öppen näsplastik ger kirurgen ökad synlighet och kontroll, då det ger full översikt över både brosk och ben som blir mer lätthanterligt. Detta ger en möjlighet att göra mer specifika detaljändringar, och då särskilt runt nästippen. En annan fördel är att blödning lättare kan kontrolleras och därmed minimeras svullnad och blåmärken efter operationen.


Vi arbetar främst med öppen näsplastik då det ger kirurgen en förbättrad överblick och möjligheten att genomföra mer avancerade kirurgiska åtgärder.

Vad är skönhet?

"Skönhet ligger i betraktarens ögon" sägs det ofta. Men finns det standariserade mallar för ...

6 januari, 2012
Blogg Misslyckad näsplastik? Vi hjälper dig! Före/efter-bilder Kontakta oss Besök oss på Instagram