Septumplastik

 
"Septum" är den medicinska termen för nässkiljevägg och denna har en mycket viktig funktionell del i näsans anatomi. Näsans primära funktion är att vi skall kunna andas genom den på ett behagligt sätt, utan en känsla av att vara täppt eller att visslande ljud uppstår när vi andas. Problem med andning kan orsaka sömnsvårigheter, huvudvärk och ångest och är vanligt förekommande bland många människor.


Andningsproblemen kan i många fall vara orsakade av en sned nässkiljevägg, vilket gör att luftgenomströmningen blir begränsad på ena sidan av nässkiljeväggen. Har man tidigare brutit näsan så kan det ha bildats ärrvävnad som blockerar luftvägarna, vilket gör att man känner sig täppt i näsan, och visslande ljud uppstår när man andas genom den. Ärrvävnad i näsan kan också orsaka så kallad "rhinorrea", vilket är ökad sekretproduktion från slemhinnorna i näsan. Detta leder till konstant rinnande näsa, och då framförallt vid fysisk ansträngning, kallt väder eller vid förtäring av starka maträtter.


Om man föds med sned nässkiljevägg så förvärras oftast problemet i uppväxten då den sneda nässkiljeväggen böjer näsan ut ur en rak linje. Man kan även lida av extra brosk och benvävnad runt nässkiljeväggen som orsakar blockering av luftvägarna, trots att själva nässkiljeväggen är rak.


Om det visar sig vid konsultationen att du som patient lider av ovanstående problem, så kommer detta att korrigeras i samband med din näsoperation, helt utan extra kostnad.

Vad är skönhet?

"Skönhet ligger i betraktarens ögon" sägs det ofta. Men finns det standariserade mallar för ...

6 januari, 2012
Blogg Misslyckad näsplastik? Vi hjälper dig! Före/efter-bilder Kontakta oss Besök oss på Instagram