Innan konsultationen/före din näsoperation

 
Är jag en lämplig kandidat för att genomgå en näsplastik?

Om du undrar huruvida du är en lämplig kandidat för att genomgå en näsoperation så kan du kontakta oss via mail eller telefon för att ställa dina frågor och eventuellt boka tid för en första konsultation där vi går igenom vilka möjligheter som finns för dig. Se gärna mer under ”Vanliga skäl att operera näsan.


Vad händer under konsultationen?

När du kommer på konsultation så börjar vi med att fylla i en hälsodeklaration för att se om det finns faktorer i din hälsa som kan påverka dina förutsättningar. Sedan diskuterar vi igenom dina önskemål och tankar inför operationen. Vi fotograferar dig ur 6 vinklar och sedan görs en bildsimulering där vi försöker skapa en idé om hur du vill att din nya näsa skall se ut. När vi åstadkommit ett resultat du är nöjd med så gör vår ansvarige kirurg en bedömning av din näsa, och hur stor sannolikheten är att vi uppnår ditt önskade resultat.


Jag bor långt från Stockholm och arbetar dagtid, hur kan jag få en konsultationstid?

Då vi vill att alla skall ha möjlighet att kunna komma till oss på konsultation så har vi även konsultationer kvällstid samt helger.


Kan jag ta med en bild på min idealnäsa och få samma resultat?

Att ha med bilder på sitt önskade resultat är ett mycket bra sätt för oss att få en uppfattning om vad du önskar uppnå med näsoperationen. Sannolikheten för att du kan få resultatet du önskar ökar markant ju bättre vi förstår vad du har tänkt dig, och då är bilder ett utmärkt komplement till bildsimuleringen. Det finns dock begränsningar i exakt hur mycket man kan efterlikna någon annans näsa. Varje patient har unika förutsättningar, och även om man inte kan beställa en identisk näsa från en annan person, kan vår kirurg göra sitt yttersta för att uppfylla dina önskemål.


Kan jag få se före och efter-bilder på Dr Bilkays tidigare patienter?

Vi går alltid igenom bilder på våra tidigare patienter på konsultationen. Vi försöker hitta tidigare patienter med en liknande näsa som du har, och sedan diskuterar vi dessa under din konsultation.


Varför finns det inte före och –efter bilder på hemsidan?

ArtNose värnar om patientens integritet och därför visar vi endast före och efter-bilder på konsultationer och lägger inte ut dem på hemsidan.


Kommer min näsa bli exakt som resultatet av bildsimuleringen?

Man kan aldrig garantera ett resultat som överstämmer till 100 % med det som gjorts vid din bildsimulering. En mängd olika faktorer avgör hur stor sannolikheten är att du kan få ditt önskade resultat, såsom tidigare operationer, dina egna förväntningar samt din ansiktsanatomi. När bildsimuleringen är gjord så beslutar vi om operationen är sannolik att genomföra med ditt önskade resultat och meddelar patienten i hur hög grad sannolikheten är att vi lyckas ge dig resultatet du önskar. Vi godkänner inte en patient för operation om vi inte är starkt övertygade om att vi kan genomföra operationen med ett mycket bra resultat.


Hur lång väntetid är det innan jag kan få en operationstid?

Det är som regel minst 1-2 månaders väntetid innan du kan få tid för din näsoperation. Du bör även ha i åtanke att kreditgivare och banker kan ta tid på sig att godkänna din låneansökan, och detta kan fördröja din väntan på en operation. En god idé om man vill ha en operationstid så snabbt som möjligt är därför att ordna finansieringen innan man kommer på konsultation.


Jag har genomgått en misslyckad näsoperation tidigare, kan jag utföra en andra med ett förbättrat resultat?

Ja! Vi har stor erfarenhet inom området sekundär näsplastik, och har korrigerat näsor som genomgått upp till 5 tidigare näsoperationer.


Jag har problem med andningen, kan näsplastik förbättra eller förvärra tillståndet?

Om du lider av andningsproblem så kan en septumplastik utföras i samband med din näsoperation. Då rätas din nässkiljevägg ut och eventuell ärrvävnad och broskdelar som blockerar dina luftvägar avlägsnas för att förbättra din andning. Septumplastik ingår alltid i priset när du gör en primär eller sekundär näsplastik hos ArtNose


Erbjuder ni någon hjälp med finansiering av operationen?

ArtNose samarbetar med Medical Finance som kan ge lån på hela operationsbeloppet. Du finner en länk till deras sida på startsidan.


Hur länge måste jag vara sjukskriven?

När man genomgått en näsplastik så känner man sig normalt trött och hängig under de 3 första dagarna efter operationen. Sedan sker återhämtningen relativt snabbt och vid 4:e-5:e dagen brukar man vara uppe och röra sig ganska obehindrat. Vi rekommenderar c:a 7-10 dagars sjukskrivning innan du återgår till skola eller arbete.

Vad är skönhet?

"Skönhet ligger i betraktarens ögon" sägs det ofta. Men finns det standariserade mallar för ...

6 januari, 2012
Blogg Misslyckad näsplastik? Vi hjälper dig! Före/efter-bilder Kontakta oss Besök oss på Instagram