Injektionsbehandling efter näsplastik

 
Många plastikkirurger använder sig idag av injektionsbehandlingar efter näsplastik. Detta kan röra sig om allt från nedbrytbara fillerprodukter som Restylane till permanenta fillers som Aquamid. Det finns idag ett stort utbud av olika fillers på marknaden, med varierande beståndsdelar och varaktighet.


  • Hydroxylapatitbaserade fillerprodukter – Radiesse
  • Mjölksyrebaserade fillerprodukter – Sculptra
  • Hyaluronbaserade fillerprodukter – Restylane
  • Kollagenbaserade fillerprodukter – Evolence
  • Permanenta fillerprodukter - Aquamid


Ovanstående produkter är i regel avsedda för att fylla ut läppar samt rynkor, och för att bygga upp volym i områden som kindben och haka, men används av vissa kirurger för att fylla ut ojämnheter i näsan som uppstått efter en näsplastik.


Något annat vanligt förekommande, är injektioner av kortison för att dämpa svullnad i näsan efter att operation utförts.


ArtNose rekommenderar inte injektionsbehandlingar av kortison i näsan då effekten är svår att förutsäga. Om en kortisoninjektion utförs felaktigt kan detta orsaka uttunning av huden, samt i värsta fall, vävnadskollaps.


Vi rekommenderar inte heller injektioner av fillers efter näsplastik då detta kan irritera vävnad och fördröja läkningsprocessen. Injektioner av permanenta fillers avråder vi starkt från, då dessa kan växa fast i vävnaden och försvåra en sekundär näsplastik avsevärt.


Näsplastik som utförts av en kunnig kirurg skall inte behöva efterbehandlas med kortison eller korrigeras med fillers.

Vad är skönhet?

"Skönhet ligger i betraktarens ögon" sägs det ofta. Men finns det standariserade mallar för ...

6 januari, 2012
Blogg Misslyckad näsplastik? Vi hjälper dig! Före/efter-bilder Kontakta oss Besök oss på Instagram