Fillers i näsan

Den senaste tiden har det skett en stor ökning av patienter som kommer in och har injicerat filler, som exempelvis Restylane i näsan. De önskar nu utföra en näsoperation och vill att fillern skall tas bort. 


Att injicera filler i näsan är något som kan ge en kortvarig effekt där du med hjälp av materialet maskerar knölar och ojämnheter, men oftast resulterar det i att näsan ökar i storlek, samt att fillern läggs på ett sätt som inte är estetiskt fördelaktigt för patienten.


Innan en näsoperation utförs så måste materialet vara helt ute ur kroppen och detta kan variera i tid , med allt från 3-12 månader beroende på vilken filler som använts. Om man inte vill vänta på att fillern skall gå ur så kan man injicera ett medel som heter Hyalase som löser upp fillern, men dessvärre är det långt ifrån alla behandlare som besitter kompetensen att utföra detta. 


Har du planer på att lägga filler i näsan innan en näsoperation är det därför viktigt att du tänker på följande:


- Gå enbart till en behandlare som är utbildad sjuksköterska med specialistinriktning i injektionsteknik eller en plastikkirurg


- Försäkra dig om att din behandlare kan avlägsna fillern med hyaluronidase om du vill ta bort den.


- Var medveten om att allt material måste vara borta innan en näsplastik kan utföras.


Prenumerera via RSS

ArtNose är din specialist inom kosmetisk och rekonstruktiv näsplastik. Här i bloggen kommer du att kunna läsa om allt som rör näsplastik, skönhet och plastikkirurgi i allmänhet. Du får även följa med på resor, läsa om produktrecensioner och behandlingar.


Kontakta oss via mail

info@artnose.se Boka tid för konsultation
Via telefon
08-786 09 95

Arkiv